menu

Resolutie

Picture of Ton Driessen

De minimale en maximale resolutie van jou drukbestanden voor het beste eindresultaat, hangt af van de toepassing en de zichtafstand.

In het algemeen varieert de resolutie tussen de 30 tot 300 PPI. We zullen je hieronder ons advies geven.

 

  • Vanaf 240 PPI: Voor printwerk dat van zeer dichtbij lees- en zichtbaar dient te zijn zoals bv. kleine stickers raden wij 300 PPI aan. Hou in ieder geval minimaal 240 PPI aan.
  • Tussen 70-150 PPI: Scherpe print en ook van dichtbij goed lees- en zichtbaar. Prima resolutie voor bijvoorbeeld beurstoepassingen en spandoeken.
  • Tussen 30-70 PPI: Prints die op een zichtafstand van enkele meters leesbaar moeten zijn. Deze resolutie gebruik je bij bijvoorbeeld spandoeken of wandbekleding.
  • Minder dan 30 PPI: De resolutie voor grote print afmetingen, zoals XXL doeken of billboards welke op grote afstand worden bekeken. Met deze relatief lage resolutie houd je de bestanden bewerkbaar en voldoe je aan onze maximale bestandsgrootte.

 

Indien je je bestand zodanig kunt opmaken dat alles vector is en er geen pixel onderdelen in verwerkt zitten dan zal jouw print altijd scherp zijn of het nu klein of XXL groot moet worden afgedrukt.

shutterstock_1310112841
Array
Scroll naar boven